O Nama

VIŠE O NAMA

Naše sjeme je niklo u domaćinstvu Kopuz u Čelincu 2015. godine kada smo počeli aktivnije sakupljati stare i rijetke sorte sjemena za našu porodicu. Našu malu kolekciju smo 2017. otvorili za javnost kroz “Biblioteku sjemena“, iz koje je svako mogao posuditi sjeme, sa uputom da vrati dio sjemena kada ga umnoži.

Kako nije bilo puno proizvođača koji su bili kadri uzgojiti i vratiti kvalitetno sjeme dobre klijavosti, uskoro se izdvojilo nekoliko uzgajivača. Tako smo 2020., zajedno sa njima, formirali ovu stranicu. Sjeme dajemo u zamjenu za preporučene donacije, tj. “cijene” koje vidite uz sorte. Moramo da napomenemo da je naš rad neprofitabilan i da skromne donacije koje dobijemo za sjeme koristimo isključivo za održavanje našeg rada i stranice.

 Srećni smo da u našoj skromnoj ponudi imamo sjemena koja su proizvedena prirodno i na našim selima. Sjemena uzgajamo više iz Ljubavi i hobija, tako da su sjemena koja vidite uglavnom viškovi našeg sjemena iz naših bašti. Iskreno se nadamo i vjerujemo da ćete pronaći ovdje nešto za vas i vaše najmilije.

❤️