Poziv na Sajam – Čelinac, 9. oktobar 2022. godine

Opština Čelinac, Centar za kulturu i Naše sjeme vas pozivaju na III SAJAM STARIH SORTI, prirodnih i tradicionalnih proizvoda, prirodne kozmetike i starih zanata koji će se održati u Čelincu 9. oktobra 2022. godine.

Sajam će se održati na gradskom šetalištu u periodu od 15 do 21 č. Od 17:30 biće upriličen kulturni program u kojem će učestvovati etno grupa KUD Miloš Dujić Mišo, dječiji ansambl KUD-a i PKUD Miličino ognjište – muška i ženska pjevačka grupa.

Cilj Sajma je da podrži domaću proizvodnju tako što će omogućiti provjerenim domaćim proizvođačima direktan kontakt sa kupcima. Želja nam da sa ovim Sajmom okupimo na jednom mjestu domaće proizvođače sa obrazom, koji su transparentni oko načina proizvodnje svojih proizvoda i koji s ponosom mogu stajati iza svojih proizvoda.

Ove godine na Sajmu će se predstaviti 15 ponuđača iz cijele BiH. Između ostalih, na Sajmu će se predstaviti Bibina Baštica i Imortele Kozmetika iz Banjaluke sa ponudom zdrave zimnice i prirodne kozmetike, Kućna radinost Kopča iz Banjaluke sa ručno rađenim opancima, narodnom nošnjom i domaćom zimnicom, PKUD Miličino Ognjište sa ponudom priglavaka i drugih odjevnih predmeta od prirodnih materijala naših vrijednih domaćica, grnčarija Zlakusa sa prvoklasnom ponudom glinenog posuđa, Kap po Kap iz Laktaša sa ponudom zdravih prehrambenih proizvoda iz uzgoja kao i iz divljine, prirodni sokovi bez šećera i konzervansa domaćinstva Topić iz Šipova, Farma koza Pejić iz Teslića sa ponudom proizvoda od kozijeg mlijeka, poznati sosovi starih i rijetkih sorti ljutih papričica Čili Pops iz Banjaluke, prirodni krem Čokomed pčelinjaka Rajčević iz Kozarske Dubice, pčelinji proizvodi domaćinstva Kljajić iz Dervente, zimnice i druge prerađevine domaćih proizvoda porodice Džombić iz Čelinca, svježe povrće, prirodni sokovi, salate i pekmezi domaćinstva Duvnjak sa Kupresa, prirodna vina, rakije, likeri i zdravi kolači domaćinstva Vučenović iz Laktaša, proizvodi od tartufa domaćinstva Vuković iz Krupe na Vrbasu, raznovrsni prirodni proizvodi domaćinstava Nosić i Bandur iz Ljubuškog uz specijalnu i ograničenu ponudu starih sorti pilića, brašna starih sorti žitarica poljoprivredne zadruge Klekovača iz Petrovca, te domaći likeri, čajevi i ljeko-masti domaćinstva Maglov iz Čelinca. Pored navedenih, Naše sjeme će predstaviti svoju skromnu ponudu sjemena starih i rijetkih sorti povrća, cvijeća i ljekobilja, kao i literaturu iz oblasti sjemenarstva, kulinarstva i prirodnog baštovanstva.

Na Sajmu će se održati i razmjena sjemena starih sorti pa pozivamo sve zainteresovane da ponesu svoje omiljene stare sorte za razmjenu. Na Sajmu će biti održana i likovna radionica pod rukovodstvom Rajne Savić, nakon čega će biti izloženi radovi koji su nastali na Sajmu. Ulaz na Sajam je besplatan.

Dobro nam došli!

– – –

U nastavku dijelimo fotografije sa prvog Sajma:

 

Komentariši

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>