Viber zajednica “Tražim – Nudim domaće i prirodne proizvode”

Pozdrav svim ljubiteljima domaće i zdrave hrane!

Kada smo se počeli aktivnije baviti sakupljanjem starih sorti, kako bismo imali sigurniju i zdraviju hranu u našoj bašti, počeli smo se uvezivati i sa drugim proizvođačima koji imaju iste ili slične vrijednosti u proizvodnji. Kroz godine, stalno su nas kontaktirali sa upitima za hranu iz našeg uzgoja. Na žalost, mi ne proizvodimo dovoljno hrane ni za naše domaćinstvo. Tako smo počeli preusmjeravati te ljude koji nam se javljaju ka nekim našim poznanicima za koje znamo da proizvode nešto od hrane koju su kupci od nas tražili.

U jednom trenutku, negdje oko 2018. godine, napravili smo viber zajednicu “Tražim – Nudim domaće i prirodne proizvode”. Želja nam je bila da se direktno povežu proizvođači i potrošači domaćih i prirodnih proizvoda, umjesto da ih mi spajamo. Danas u zajednici ima oko 600 članova, od kojih je možda 50ak proizvođača / ponuđača, dok su ostali potencijalni kupci.

Napominjemo da u viber zajednici nisu samo proizvođači koji proizvode prirodno i bez hemije. Stoga, na vama je da svaki put provjerite sa proizvođačem od kojeg kupujete kako proizvodi svaki svoj proizvod! Pitajte ih, sve do u detalje, dok ne vidite da li su iskreni, nemojte se ustručavati. Sva odgovornost pri kupovini je na vama i od vaše pronicljivosti zavisi kakvu ćete hranu jesti!

Da bi grupa dobro funkcionisala, napravili smo neke upute za njeno korištenje, koje djelimo u nastavku:

 

PRAVILNIK I VIŠE INFORMACIJA

 

O ZAJEDNICI

Cilj viber zajednice “Tražim – Nudim domaće i prirodne proizvode” je da nas poveže direktno sa proizvođačima. Ako proizvodite bez hemije, slobodno to ovdje naglasite, za to ne morate imati sertifikat u ovoj zajednici. Ova viber zajednica nam upravo služi da zajednički kroz vrijeme provjerimo i iskristališemo one istinski vrijedne i iskrene domaćine koji proizvode bez hemije i sa obrazom.

 

KOMUNIKACIJA

Ova viber zajednica nam služi samo da vidimo ponudu i potražnju jedni drugih. Kupovina i prodaja se vrše isključivo putem ličnog kontakta. Kada neko objavi informaciju o proizvodu koji traži ili nudi, za sve šta nas zanima pišemo direktno toj osobi, tako što kliknemo na njenu sliku i onda joj pišemo.

 

OBJAVE

U zajednici imate pravo besplatno pisati maksimalno dva puta mjesečno. Objave izvan teme i pravila grupe, kao i svaka diskusija i komentarisanje bez dozvole administratora su zabranjeni i biće sankcionisani.

 

POVRATNE INFORMACIJE

Ako ste ostvarili dobru saradnju putem grupe, pišite nam u grupi, ovdje u komentarima ili privatno o tome. To nam je bitno, da bi mi kao administratori imali povratnu informaciju o tome da li grupa uopšte funkcioniše.

 

PRIDRUŽI SE ZAJEDNICI

Viber zajednici “Tražim – Nudim domaće i prirodne proizvode” možete se pridružiti klikom OVDJE. PS. U svakom trenutku se možete uključiti ili isključiti iz grupe, bez da to iko drugi vidi.

 

DODAVANJE ČLANOVA

Slobodno dodajte nove kupce za koje vjerujete da će poštovati pravila, kao i nove proizvođače za čiji rad i proizvode možete garantovati.

 

IDEJA VODILJA

Neka naša porodica stoji iza nas i našeg proizvoda, a naš obraz neka bude naš sertifikat.

 

Dobro nam došli!

2 thoughts on “Viber zajednica “Tražim – Nudim domaće i prirodne proizvode”

 • M Jungić
  30 Septembra, 2022 at 6:27 pm

  Drago mi je što sam član ove grupe, pomogla mi je da dodjem do većeg broja kupaca pčelinjih proizvoda koje proizvodim, primjetio sam da su ovde članovi koji se dosta razumiju u kvalitet i znaju da cijene proizvode domaćeg porijekla, kako pčelinjih tako i ostalih proizvoda koje domaćini i domaćice proizvode kod svoje kuće i na svojim gazdinstvima.

 • Irena R
  4 Oktobra, 2023 at 6:18 pm

  Grupa je najbolja. Dok sam bila trudna najviše sam voća i povrća pojela koje sam kupila preko grupe, a sad kako beba raste, pa počinje polako da jede povrće i voće, takodje kupujem od ljudi preko ove grupe. Tu smo našli i domaću teletinu i piletinu, jaja. I od većine i dalje kupujem kad god se jave da imaju nešto za prodaju.

  Svaka čast vama koji ste napravili grupu, ali još više ljudima koji ulažu svoje vrijeme, rad i trud da nam podare zdrav, domaći proizvod. ❤️

Komentariši

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>