Članci iz knjige “Život i hrana mojih predaka” – ODSAD I NA BLOGU NAŠEG SJEMENA!

Imao sam tu čast da proputujem dobar dio Evrope i manji dio Amerike. Živio sam i radio na raznim podnevljima, dobijajući razne i dobre ponude da ostanem u bijelome svijetu, ali sve vrijeme me je nešto vuklo nazad, kući, korijenima. Zahvaljujući ljubavi prema starim sortama koja se počela rasplamsavati prije 5-6 godina, počeo sam se interesovati za ishranu naših predaka. Vođen duhom radoznalosti, ali i želje i radosti da približim stare tradicionalne vrijednosti naših predaka svojim savremenicima, počeo sam istraživati da li postoje na internetu neke studiozne informacije koje govore o načinu života i ishrane naših predaka.

Tražeći termine život i hrana naših predaka, naišao sam na informaciju o postojanju gotovo istoimene knjige i šokirao se da postoji knjiga koja baš piše striktno o tome! U tom periodu, krenuo sam razvijati blisku saradnju sa konsultantom za razvoj malih preduzeća g-dinom Srđanom Ivankovićem, koji će mi kasnije postati vrlo blizak i drag prijatelj i jedan dan kada sam išao na sastanak sa njim u kafe Rene u Gospodskoj, naišao sam kraj uličnih prodavaca knjiga na Trgu da priupitam imaju li možda tu knjigu. Bio sam presrećan kada mi je bradati prodavac sa jednog štanda rekao da ima i sjećam se, skupo sam je platio za moj tadašnji budžet! Došao sam u Rene na sastanak i pokazao Srđanu knjigu, razmotavajući pored nje burek koji sam usput bio kupio da prezalogajim, a on mi je rekao: “A znam tu knjigu, ja sam je štampao! “.

Tako sam, nakon što smo održali naš sastanak i nakon što sam pojeo burek, dobio od Srđana informaciju da je pisac te knjige u Banjaluci. Nakon što sam zaronio u blagodati ove knjige i dobio kontakt od autora – gospodina dr. Rajka Latinovića, odmah sam ga pozvao i rekao mu da bih želio da ponudim ovu sjajnu knjigu na našoj internet stranici. Dr. Latinović je bio više nego oduševljen i dao nam knjigu po nevjerovatno sniženoj cijeni. Kako je on rekao “Drago mi je da je neko zainteresovan da je distribuiše i samo nek se čita”! Tako danas imamo tu čast i privilegiju, ali i blagoslov autora – dr. Rajka Latinovića da sa vama podijelimo ovu knjigu, kako u štampanom izdanju, tako i u elektronskom PDF izdanju.

No, tu nismo stali. Kako je ova knjiga sa svim informacijama koje nudi blaga vrijedna, te kako smatram da bi svaka kuća trebala imati ovu knjigu, te znati ove informacije koje su od životnog značaja u ovome vremenu hrane i načina života koji ubijaju, došli smo do ideje da bismo mogli dijeliti pojedinačne odjeljke iz ove knjige u vidu članaka na našem blogu. Stoga, dijelimo sa vama kroz blog Našeg sjemena odjeljak po odjeljak iz ove knjige sa namjerom da ona dođe do svakog dobronamjernika koji želi da sačuva svoju porodicu od zla loše hrane i nezdravog načina života.

Molimo vas budite slobodni dijeliti dalje ove članke, kako bi oni bili na korist i spasenje svih onih koji vrjednuju naslijeđe naših predaka, te sa namjerom sijanja ovih zdravih navika u našem svakodnevnom životu i životu naših potomaka. Sve članke iz knjige Život i hrana mojih predaka možete pregledati OVDJE.

 

Knjigu Život i hrana mojih predaka možete naručiti OVDJE.

Ako vam se svidio ovaj tekst, molimo vas da ga podijelite dalje!

OVDJE možete pregledati i pročitati i ostale članke sa našeg bloga.

Pratite stranicu Našeg sjemena, uskoro slijede nove i korisne informacije!

 

 

Komentariši

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>